Hajj Badal 2019 (Badal Haji)

Tuesday, January 1, 2019 to Wednesday, July 31, 2019

Itinerary

Hajj Badal 2018
Hanya RM2,000 Sahaja 
( untuk satu nama )
  

“PAHALA SEORANG ANAK YANG MENGERJAKAN UPAH HAJI UNTUK KEDUA ORANG TUANYA YANG TELAH MENINGGAL DUNIA.”

·         Dari Ibnu Abbas ra bahawa Rasulullah SAW bersabda, Sesiapa yang mengerjakan Haji bagi pihak kedua ibubapanya atau melunaskan hutang mereka maka dia akan dibangkitkan di Hari Kiamat bersama dengan Al-Abrar (orang-orang yang dekat dengan Allah swt).

·         Dari Jabir bahawa Rasulullah SAW bersabda, Sesiapa yang mengerjakan Haji bagi pihak ayahnya atau ibunya maka dia telah menyempurnakan Hajinya dan mendapat pahala sepuluh Haji.

·         Dari Zaid bin Arqam bahawa Rasulullah SAW bersabda, Apabila seorang lelaki itu mengerjakan Haji untuk kedua ibubapanya maka akan diterima ibadah Haji tersebut dari dia dan dari kedua ibubapanya serta disampaikan berita gembira kepada roh ibubapanya dan ditulis di sisi Allah sebagai satu kebajikan.

·          

Hadis ini bermaksud anak tersebut mengerjakan haji sebanyak dua kali, sekali untuk ayahnya dan sekali untuk ibunya maka dia dapat melunaskan kewajipan Haji ibu dan bapanya serta dia mendapat pahala dari ibadah hajinya itu.

Kami di Syaza Travel & Tours Sdn Bhd ada menyediakan perkhidmatan upah haji bagi ahli-ahli waris yang ingin menunaikan tanggungjawab mereka. Waris-waris Umat Islam yang berhajat untuk membuat tempahan Upah Haji dan Umrah Haji bagi tahun Hijrah 1439 / Tahun Masihi 2018 dan PENDAFTARAN DIBUKA SEKARANG.

Upah Haji dan Umrah ini dilaksanakan oleh ustaz-ustaz yang berpengalaman luas mengerjakan Ibadah Haji dan Umrah Haji dari Malaysia atau yang bermaustautin di MEKAH AL-MUKARAMAH.

Sijil Perakuan perlaksanaan beserta hadiah iringan seperti;

  • Sejadah,
  • Serban / Tudung Kepala,
  • Minyak Attar
  • Air Zam Zam.

akan dipos ke alamat waris setelah selesai semua urusan dilaksanakan.

Juga apabila selesai melaksanakan upah haji & umrah haji, Satu Tahlil dan Kenduri Arwah untuk semua arwah2 yang diupah melalui mereka akan di ada di kediaman/penginapan Ustaz.

Untuk Badal Haji kami perlukan nama simati, no kad pengenalan dan nama ibu simati

Bayaran Pendahuluan RM500 semasa mendaftar dan baki bayaran sebelum bermulanya Musim Haji atau akan diberitahu kelak


Online Booking is Available

Accommodation Arrangement

Select the number of rooms you would like to book: Rooms Adults Children Child No Bed Infants
Single Room  RM2,000 / person

When would you like to go?

Booking for this package is available within: Tuesday, January 1, 2019 to Wednesday, July 31, 2019

RadDatePicker
Open the calendar popup.